EuroGastro 2018

W przedostatni tydzień marca, wszyscy przedstawiciele branży HoReCa spotkali się w Warszawie, aby wziąć udział w
22 edycji Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro, czyli jednego z najważniejszych wydarzeń tego typu w naszym kraju. Oczywiście nie mogło nas tam zabraknąć!

Program Targów obejmuje kilka tematów, m.in. wyposażenie zaplecza kuchennego, hoteli, restauracji oraz barów, a także żywność i napoje dla gastronomii (w tym kawa, alkohole). Jest to niebywała okazja do zaprezentowania swoich produktów, ponieważ wydarzenie przyciąga około 20 tysięcy gości, którzy w tym roku mogli odwiedzić aż 266 stoisk, w tym OSI POLAND FOODWORKS.

Nasi przedstawicie nawiązali wiele nowych kontaktów branżowych, a na naszym stoisku zwiedzający mogli odnaleźć najwyżej jakości elementy wołowe oraz dowiedzieć się jak przebiega cały proces produkcji. Co ważne, w tym roku zostaliśmy dostrzeżeni nie tylko jako dystrybutor produktu gotowego, czyli burgerów, ale także jako producent klasy premium do restauracji i hoteli.

Oprócz interesujących wystawców, wydarzenie charakteryzuje się organizacją konkursów kulinarnych, w których udział biorą najpopularniejsi kucharze z całej Polski. W tym roku odbyła się 10 edycja autorskiego projektu „Kulinarny Talent” Roberta Sowy, który wraz ze swoimi kucharzami odwiedził nasze stoisko, w poszukiwaniu produktów z najwyższej półki. Gościliśmy także m.in. Szefa Działu Zakupów sieci sklepów Carrefour oraz Prezesa Stowarzyszenia Szefów Kuchni.

Nie ulega wątpliwości, że za rok znów pojawimy się na kolejnej edycji EuroGastro!