Konferencja działu skupu w Krobi

Utrzymywanie stałych kontaktów z gospodarzami, wspieranie ich w procesach hodowli oraz zwiększanie świadomości istniejących zagrożeń to jedne z podstawowych i najważniejszych działań, które podejmujemy współpracując z hodowcami bydła. Inicjowanie bezpośrednich spotkań umożliwia podjęcie wielu tematów oraz jest okazją do promocji firmy.

26 marca dział skupu zorganizował w Krobi konferencję zatytułowaną ”Kierunki rozwoju skupu bezpośredniego w zakładzie produkcyjnym OSI POLAND FOODWORKS”, na którą zaproszono właścicieli gospodarstw, z którymi prowadzimy stałą współpracę na terenie województwa wielkopolskiego.

Wydarzenie zostało podzielone na 3 części. Pierwszą z nich stanowiła prezentacja zakładu produkcyjnego w Chróścinie oraz omówienie planów na nadchodzące miesiące. Nasi przedstawiciele wyjaśniali także wszelkie niejasności dotyczące warunków współpracy z ubojnią.

Na specjalne zaproszenie Pani Wioletta Chałas-Stercuła, powiatowy lekarz weterynarii w Gostyniu przeprowadziła prezentację zatytułowaną „Identyfikacja zwierząt, jako punkt krytyczny w łańcuchu dostaw”, dotyczącą sztuk nienadających się do transportu. Jednym z najważniejszych, poruszonych tematów był ubój z konieczności. Pani Wioletta odpowiadała na szereg pytań zadawanych przez hodowców, co było dowodem na słuszność jej udziału w całym wydarzeniu.

W ostatniej części Pani Sylwia Mendyka zaprezentowała ofertę firmy „Nasze Pasze”, która specjalizuje się w sprzedaży pożywienia dla zwierząt rolnych. Każdy z gości otrzymał próbkę przedstawionych produktów. Rolnicy mogli także skorzystać z profesjonalnego doradztwa z zakresu żywienia bydła.

Dziękujemy wszystkim zaproszonym gościom za przybycie oraz aktywne uczestnictwo w konferencji. Mamy nadzieję, że takie spotkania wejdą w stały kalendarz wydarzeń działu skupu.