Oferta

OSI POLAND FOODWORKS należący do OSI GROUP specjalizuje się w uboju bydła i rozbiorze mięsa wołowego. To jeden z największych zakładów ubojowych i rozbiorowych operujących na polskim rynku bydła rzeźnego. Miesięczny poziom produkcji wynosi 1 900 ton mięsa wołowego.

Ponad 40% produkcji trafia do siostrzanego zakładu OSI FOOD SOLUTIONS w Górce k. Ostródy (woj. warmińsko-mazurskie), dostawcy hamburgerów do światowych sieci fast-food. OSI POLAND FOODWORKS jako przede wszystkim zaplecze produkcyjne dla europejskich struktur OSI GROUP, sprzedaje pozostałą część produkcji głównie dla odbiorców zagranicznych. Elementy wołowe w postaci świeżego mięsa oraz MAP można jednak również spotkać u największych krajowych dystrybutorów mięs i wędlin (GOBARTO, Bruno-Tassi, FARUTEX) oraz kanale HoReCa.

Potencjał produkcyjny zakładu, który pozwala na produkcję dużych wolumenów przy zachowaniu wysokiej i wystandaryzowanej jakości wołowiny, powoduje iż produkty OSI POLAND FOODWORKS można odnaleźć na półkach niektórych sieci handlowych operujących na polskim rynku detalicznym. Zakład jest ponadto dostawcą wołowiny do liczących się firm sektora FMCG, jak np. Hilton Foods.