Jakość i bezpieczeństwo

Nadzór nad bezpieczeństwem produkcji wołowiny ma w ubojni OSI POLAND FOODWORKS charakter wielostopniowy:

1

Pierwszy poziom kontroli to wewnętrzna kontrola wdrożonego i ciągle doskonalonego systemu zapewnienia bezpieczeństwa jakości zdrowotnej żywności (system HACCP), poprzez analizę zagrożeń i krytyczne punkty kontroli oraz kontrola zewnętrzna, niezależna od producenta, sprawowana przez wyspecjalizowane urzędowe organy kontroli.

2

Drugi poziom kontroli to renomowane, międzynarodowe i krajowe standardy bezpieczeństwa żywności
tj. IFS FOOD v. 6, ISO 22000 oraz QMP, których spełnienie jest okresowo weryfikowane przez niezależne jednostki certyfikujące.

3

Trzeci poziom kontroli to audyty weryfikujące zgodność ze standardami klienckimi. Przeprowadzane przez niezależnych audytorów jednostek certyfikujących lub audytorów wewnętrznych klienta. Posiadamy
m.in. certyfikaty i/lub protokoły potwierdzające zgodność z wymaganiami:

4

Czwarty poziom kontroli – zapewnia autorski system BQS - Beef Quality Standard.

Więcej o systemie BQS

5

Piąty poziom kontroli – realizują wydziały kontroli jakości i bezpieczeństwa produkcji OSI GROUP, podlegające bezpośrednio europejskiemu zarządowi koncernu, co gwarantuje ich całkowitą niezależność.

 

Dzięki wdrożeniu rygorystycznych norm jakości produkcji OSI POLAND FOODWORKS jest dziś dostawcą wołowiny do najbardziej wymagających odbiorców, w tym największych polskich oraz zagranicznych operatorów rynku spożywczego.

OSI POLAND FOODWORKS to także jeden z nielicznych zakładów w Polsce, posiadający certyfikat produkcji i znakowania produktów ekologicznych, który potwierdza zgodność procesu produkcji z wymaganiami Rozporządzenia Rady (WE) 834/2007.

logo osi

logo osi haslo

OSI POLAND FOODWORKS Sp. z o.o.
Chróścina 3a 56-200 Chróścina
NIP 522-294-94-86

 

Dane rejestrowe spółki

Nasz serwis korzysta z plików cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Patrz polityka prywatności