OSI Group

Ponad 100 lat historii OSI GROUP!

OSI GROUP zostało założone w 1909 roku w Chicago USA. Dziś to globalny koncern, posiadający ponad 60 zakładów produkcyjnych

Czytaj więcej...

Zakład produkcyjny w Chróścinie spełnia najbardziej rygorystyczne wymagania w zakresie bezpieczeństwa żywności, w tym wymagania jakościowe wg standardu IFS FOOD v. 6 (International Food Standard) oraz ISO 22000.

Nadzór i zapewnienie jakości i bezpieczeństwa produkcji mięsa ma w OSI POLAND FOODWORKS charakter czterostopniowy. 

1. Pierwszy poziom kontroli - to kontrola wewnętrzna wdrożonego i ciągle udoskonalenego systemu zapewnienia bezpieczeństwa jakości zdrowotnej żywności poprzez analizę zagrożeń i krytyczne punkty kontroli (system HACCP) oraz kontrola zewnętrzna, niezależna od producenta, sprawowana poprzez wyspecjalizowane urzędowe organy kontroli.

2. Drugi poziom kontroli - to międzynarodowe standardy jakości żywności (IFS v. 6, ISO 22000), których spełnienie jest okresowo weryfikowane przez niezależne jednostki certyfikujące.

Posiadamy również certyfikat nadający uprawnienia do uboju rytualnego w systemie HALAL oraz jesteśmy jednym z nielicznych zakładów w Polsce, posiadający certyfikat produkcji i znakowania produktów ekologicznych, który potwierdza zgodność procesu produkcji z wymaganiami Rozporządzenia Rady (WE) 834/2007 w sprawie produkcji ekologicznej i znakowania produktów ekologicznych.

3. Trzeci poziom kontroli - to audyty weryfikujace zgodność ze standardami klienckimi. Przeprowadzane przez niezależnych audytorów jednostek certyfikujących lub audytorów wewnętrznych klienta. Posiadamy certyfikaty i/lub protokoły potwierdzające zgodność z wymaganiami:

  • McDonald’s Supplier Standard
  • Hilton Foods
  • LIDL
  • Biedronka

4. Czwarty poziom kontroli - zapewniają centralne komórki kontroli jakości i bezpieczeństwa produkcji, charakterystyczne dla globalnych koncernów, podlegających bezpośrednio zarządowi, co gwarantuje ich całkowitą niezależność.

Dzięki przestrzeganiu surowych norm jakości produkcji OSI POLAND FOODWORKS jest dziś dostawcą wołowiny do najbardziej wymagających odbiorców, w tym największych polskich i zagranicznych sieci handlowych.


OSI GROUP – A WORLD OF FOOD SOLUTIONS

Polityka OSI GROUP wyrażająca się w budowaniu zakładów produkcyjnych na kluczowych rynkach świata powoduje, iż powiększając swoje globalne możliwości produkcyjne oraz dystrybucyjne, koncern zyskuje jednocześnie znajomość specyfiki rynku lokalnego. Dzięki temu może lepiej zaspokajać zróżnicowane potrzeby i przygotowywać ofertę skrojoną dokładnie pod oczekiwania każdego z odbiorców. To dlatego OSI GROUP jest jednym z czołowych globalnych dostawców mięsa.