OSI Group

Ponad 100 lat historii OSI GROUP!

OSI GROUP zostało założone w 1909 roku w Chicago USA. Dziś to globalny koncern, posiadający ponad 60 zakładów produkcyjnych

Czytaj więcej...

OSI POLAND FOODWORKS - należący do OSI GROUP - specjalizuje się w uboju bydła i rozbiorze mięsa wołowego. To dziś jeden z największych zakładów ubojowych i rozbiorowych operujących na polskim rynku bydła rzeźnego.  Miesięczny poziom produkcji to ponad 1 800 ton mięsa wołowego.

Ponad 40% produkcji trafia do siostrzanego zakładu OSI FOOD SOLUTIONS w Górce k. Ostródy (woj. warmińsko-mazurskie), dostawcy hamburgerów do światowych sieci fast-food. OSI POLAND FOODWORKS jako przede wszystkim zaplecze produkcyjne dla europejskich struktur OSI GROUP, sprzedaje pozostałą część produkcji głównie dla odbiorców zagranicznych. Elementy wołowe w postaci świeżego mięsa oraz MAP można również spotkać u największych krajowych dystrybutorów mięs i wędlin (Gobarto, Bruno-Tassi) oraz kanale HoReCa.

Potencjał produkcyjny zakładu, który pozwala na produkcję dużych wolumenów przy zachowaniu wysokiej i wystandaryzowanej jakości wołowiny, powoduje, że produkty OSI POLAND FOODWORKS można odnaleźć na półkach niektórych sieci handlowych, operujących na polskim rynku detalicznym. Zakład jest ponadto dostawcą wołowiny do liczących się firm sektora FMCG, jak np. Hilton Foods.


OSI GROUP – A WORLD OF FOOD SOLUTIONS

Globalny zasięg działania, powoduje, że OSI GROUP może zaoferować klientem globalne rozwiązania w zakresie produkcji i dostaw różnego rodzaju mięsa. Dzięki temu w portfolio odbiorców znajdują się czołowi światowi gracze segmentu FMCG i najbardziej znane marki przetwórcze.