Aktualności

2020 2019

Bezpieczeństwo żywności to ogół koniecznych do spełnienia warunków i działań, które muszą być podjęte podczas wszystkich etapów procesu produkcji żywności i obrotu handlowego żywnością, celem zapewnienia bezpieczeństwa życia i zdrowia konsumentów.

O istocie tej definicji oraz roli wszystkich pracowników OSI POLAND FOODWORKS w procesie produkcji mówiliśmy podczas Dni Bezpiecznej Żywności, które odbywały się od 14 do 18 września w naszym zakładzie
w Chróścinie.

Tegoroczna edycja to przede wszystkim edukacja poprzez zabawę oraz multimedia. Każdy pracownik OSI otrzymał pakiet informacyjny, który zawierał m.in. ulotki, mówiące o tym, jak dbać o bezpieczeństwo żywności
w swoim domu, jak ustrzec się zakażenia wirusami czy poprawnie myć ręce. Oprócz tego, w pakiecie znajdowały się woreczki do higienicznego przechowywania żywności oraz test wiedzy, będący przepustką do zgarnięcia atrakcyjnych nagród! Sto procent poprawnych odpowiedzi stanowiło szansę na wygraną małego sprzętu AGD!

Oprócz pakietów, pracownicy każdego dnia otrzymywali porcję wiedzy
w postaci prezentacji multimedialnych oraz filmów, na których ich koledzy opowiadali jak dbają o bezpieczeństwo żywności produkowanej w naszym zakładzie, od momentu kupna surowca po transport gotowego produktu do klienta.

Czwartego dnia obchodów działy jakości oraz marketingu zorganizowały stoisko, na którym każdy pracownik FOODWORKS mógł obejrzeć film, wziąć udział w quizie i otrzymać gadżety firmowe. Dodatkową atrakcją było głosowanie w Konkursie Rodzinnym, zorganizowanym w ramach tego wyjątkowego tygodnia. Uczestnicy mieli za zadanie ukazanie, poprzez pracę plastyczną, jak dbają o żywność w warunkach domowych. Na zwycięzcę czekała atrakcyjna nagroda w postaci myjki ciśnieniowej. Wszyscy otrzymali także pojemniki do przechowywania żywności.

W tym roku organizacji Dni Bezpiecznej Żywności przyświecał jeden, bardzo ważny cel - uświadomienie wszystkich, że bezpieczna żywność zależy od każdego z nas!

Dbanie o procedury, ścisłe przestrzeganie zasad oraz reżimów sanitarnych w procesie produkcji to pierwszy etap. Kolejny zaczyna się w naszym środowisku domowym, gdzie to tylko i wyłącznie od nas zależy, czy jedzenie, które spożywamy jest w pełni wartościowe i przede wszystkim zdrowe!

Pamiętaj – Bezpieczeństwo Żywności zależy także od Ciebie!

Dni Bezpiecznej Żywności 2020

logo osi

logo osi haslo

OSI POLAND FOODWORKS Sp. z o.o.
Chróścina 3a 56-200 Chróścina
NIP 522-294-94-86

 

Dane rejestrowe spółki

Nasz serwis korzysta z plików cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Patrz polityka prywatności