Produkcja wołowiny BQS

Wołowina w systemie jakości BQS

logo bqsNajwyższą jakość produkowanej przez OSI POLAND FOODWORKS wołowiny gwarantują rygorystyczne systemy jakości w tym autorski system Beef Quality Standard  „BQS” obejmujący procedury hodowli, skupu, transportu, uboju bydła i rozbioru wołowiny.


Wołowinę sygnowaną marką „BQS” charakteryzują m.in. następujące elementy:

  • zwierzęta pochodzą z ferm hodowlanych audytowanych w programie „CULTIVATE”;
  • mięso pozyskiwane jest z wyselekcjonowanego, młodego bydła mięsnego i krzyżówek, wyłącznie polskiego pochodzenia;
  • podczas transportu i uboju bydła obowiązują zasady:
    • nie łączenia zwierząt z różnych gospodarstw;
    • minimalizacji dystansu - warunkiem jest bezpośrednia dostawa do ubojni;
    • minimalizacji czasu pomiędzy dostawą bydła do zakładu, a ubojem;
  • system obejmuje tylko ćwierci wołowe;
  • system obejmuje pełną identyfikację pochodzenia surowca;
  • system obejmuje specjalne procedury schładzania, rozbioru i klasyfikacji ćwierci;

 

Produkcja wołowiny BQS

logo osi

logo osi haslo

OSI POLAND FOODWORKS Sp. z o.o.
Chróścina 3a 56-200 Chróścina
NIP 522-294-94-86

 

Dane rejestrowe spółki

Nasz serwis korzysta z plików cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Patrz polityka prywatności