OSI GROUP – World of food solutions
Ponad 100 lat historii OSI GROUP!
Historię OSI GROUP zapoczątkował w 1909 roku Otto Kolschowsky otwierając rodzinny sklep rzeźniczy pod nazwą Otto & Sons. W 1955 roku firma Otto & Sons została pierwszym dostawcą świeżej, zmielonej wołowiny do marki McDonald's. W 1973 roku w Illinois otwarto pierwszy zakład produkcyjny dedykowany wyłącznie dla potrzeb dynamicznie rozrastającej się sieci McDonald's [Pełną historię OSI GROUP w liczbach poznasz tutaj – kliknij]
OSI GROUP dziś to globalny koncern, posiadający ponad 65 zakładów produkcyjnych, zlokalizowanych w 17 krajach Europy, Azji, Ameryki Północnej, Ameryki Południowej oraz Australii, zatrudniający 20 tysięcy pracowników. Producent i dostawca świeżego, mrożonego oraz przetworzonego mięsa drobiowego, wieprzowego i wołowego.
Globalny zasięg operacyjny, zróżnicowana infrastruktura produkcyjna, rozwinięte struktury handlowe, wreszcie szerokie doświadczenie
i możliwości w zakresie kreowania oraz wdrażania nowych produktów [R&D] powodują, że OSI GROUP w dowolnym miejscu na świecie, oferuje Klientom z sektora spożywczego dedykowane rozwiązania. Dzięki temu OSI GROUP jest wiodącym, globalnym dostawcą produktów spożywczych.
W Polsce grupa OSI jest obecna od 1992 roku i posiada dwa zakłady produkcyjne. OSI POLAND FOODWORKS specjalizujący się w uboju
i rozbiorze wołowiny (woj. dolnośląskie) oraz OSI FOOD SOLUTIONS POLAND (woj. warmińsko-mazurskie), specjalizujący się
w przetwórstwie mięsa wołowego.