Tegoroczne obchody Dni Bezpiecznej Żywności świętowaliśmy pod hasłem Food Safety Always czyli Zawsze Bezpieczna Żywność!
Nowa marka kultury bezpieczeństwa żywności OSI – Food Safety Always ma za zadanie wzmocnić naszą już i tak silną kulturę bezpieczeństwa żywności. Edukacja pracowników w zakresie bezpieczeństwa żywności pozwala wprowadzać do codziennej pracy dobre praktyki, które zapewnią klientom obsługę na najwyższym poziomie, a także jeszcze lepszą ochronę światowych dostaw żywności. Każdy członek zespoły OSI ma za zadanie każdego dnia zapewniać, że żywność, którą produkujemy jest bezpieczna, a on swoja pracą bierze odpowiedzialność za swoje działania.
Fundamentem nowej marki Food Safety Always są trzy kluczowe elementy:
ZWRACAJ UWAGĘ! - Zwróć uwagę na swoje otoczenie, staraj się zidentyfikować potencjalne źródła zagrożenia dla bezpieczeństwa żywności.
MÓW GŁOŚNO! - Jeśli zauważysz problem, który będzie zagrożeniem dla produkowanej żywności zgłoś to!
DZIAŁAJ TERAZ! - Wprowadzaj praktyki bezpieczeństwa żywności w życie. Pamiętaj, że jesteś pierwszą linią obrony w utrzymaniu bezpieczeństwa żywności.
Tegoroczne edycja to przede wszystkim edukacja pracowników poprzez konkursy oraz materiały multimedialne. Każdy pracownik OSI otrzymał pakiet informacyjny, zawierający plan wydarzenia, ulotkę informacyjną, arkusz do gry oraz drobny upominek! Czwartego dnia obchodów dział jakości oraz marketingu zorganizował stoisko, na którym każdy pracownik mógł obejrzeć film, wziąć udział w konkursach oraz zdobyć gadżety firmowe i słodki upominek.
Uczestnicy gry wzięli udział w losowaniu nagród. Do czterech szczęśliwców trafiły takie nagrody jak: szybkowar, grill elektryczny, lodówka turystyczna oraz zgrzewarka próżniowa.
Kolejną atrakcją w ramach Food Safety Always był konkurs plastyczny dla rodzin „Zdrowie na talerzu”, w którym uczestnicy zaprezentowali bezpieczne i zdrowe posiłki. Zwycięską pracę nagrodzono nagrodą główną – PAROWAREM firmy Amica.
Do zobaczenia za rok!